Elképesztő: új színeket kapott a facebookos chat

tech
2016 július 27., 04:32
comments 77

Percekig törölgettem a szemem és éreztem, hogy valami itt nincs rendben, mire végre összeállt: a Facebook az éjjel átalakította a színeit a chatablakoknak.

Jóval rikítóbb lett egy világosabb kék színnek köszönhetően, ami el is üt az alap Facebook-színektől. Ráadásul a nem aktív ablakok pedig fehér fejlécet kapnak. Őrület.


A fekete csíkok nem az eredeti dizájn részei, de szegény barátaimnak van elég bajuk velem anélkül is, hogy nyilvánosságra hoznám, miről beszéltem velük.

Mindez azokkal a változtatásokkal párhuzamosan történik, melyek a telefonos Messengert érték a közelmúltban: ott már nem egyszerűen üzeneteket látunk csak, hanem például külön blokkban jelzi belépéskor a rendszer, kikkel szoktunk többet beszélni, illetve ki van online jelenleg. Ez azzal is jár, hogy ha olyan valakire akarunk ráírni, akivel mondjuk egy hete beszéltünk utoljára, feleslegesen sokat kell lefelé görgetnünk, hogy megtaláljuk ezt az előzményt.

A Messenger komoly siker lett a Facebooknak, és most csak arra tudunk tippelni, hogy egyszerűen elkezdték a böngészős chatélményt is hozzáigazítani dizájnban az alkalmazás világához.

Egyelőre nem mindenkinek ütött be a változás, de ahogy az lenni szokott, hamarosan majd mindenkinél átkapcsolják az új dolgokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.