Juliette Binoche lesz a miskolci Cinefest díszvendége

FILM
2016 július 27., 12:30
comments 44

Az Oscar-díjas francia színésznő a szeptember 9. és 18. között rendeznek meg a miskolci Művészetek Házában zajló nemzetközi filmfesztiválon különdíjat is kap majd.

A fesztivál Krzysztof Kieslowski lengyel rendező Három szín: Kék című filmjének vetítésével kezdődik, amelyben Juliette Binoche játssza a főszerepet.

LOIC VENANCE / AFP
photo_camera LOIC VENANCE / AFP

Az esemény CineClassics-blokkjában - amely Szabó István védnökségével 2010 óta mutat be filmtörténeti klasszikusokat és ritkaságokat - szeptember 10-én vetítik Krzysztof Kieslowski Három szín: Fehér című filmjét, míg a trilógia harmadik részét a Három szín: Piros című alkotást másnap vetítik.

A színésznő olyan alkotókkal forgatott, mint Jean-Luc Godard, Michael Haneke vagy Abbasz Kiarosztami. Legismertebb filmjei közé tartozik Az angol beteg, A lét elviselhetetlen könnyűsége és a Csokoládé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.