Magyar Nemzet: Börtönviseltek is vásárolhattak letelepedési kötvényt

POLITIKA
2016 július 27., 07:24
comments 76

A Magyar Nemzet számításai szerint a 2013 óta eddig eladott 3647 letelepedési kötvény után >

körülbelül 5,6 milliárd forintot kereshetett a Kosik Ügyvédi Iroda.

A lap szerint a Habony Árpádhoz és Rogán Antal kabinetminiszterhez köthető Kosik Kristóf vezette cég annak köszönheti a hatalmas nyereséget, hogy a kötvényértekesítés szabályzata előírja:

>a külföldiek csak a Kosik Ügyvédi Irodát bízhatják meg az elkészült letelepedési engedélyeknek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál való átvételével.

Ezért pedig kötvényenként ötezer euró illeti meg a céget. A lap szerint a kötvényt közvetítő cégek eddig 84-101 milliárd forint között kereshettek 2013 óta. Ebből az összegből azonban körülbelül 33 milliárd közpénznek tekinthető, mivel a letelepedési kötvények után járó, a magyar állam által fizetett kamat nem befektetőkhöz, hanem a közvetítőcégekhez kerül.

A Magyar Nemzet még egy furcsaságot talált a kötvények körül: bár a jogszabályok szerint büntetett külföldiek nem juthatnak letelepedési papírokhoz, többen ez úgy játszották ki, hogy

adóparadicsomokba jelentkeztek át, és ott kértek tiszta erkölcsi bizonyítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.