Orbán kiállt Trump külpolitikája mellett, tele lett vele a világsajtó

politika
2016 július 27., 04:54
comments 419

A legnagyobb nemzetközi lapok foglalkoznak most a magyar miniszterelnökkel, miután kedden, Christian Kern osztrák kancellárral tartott sajtótájékoztatóján kérdezték arról is, hogy tusványosi beszédében mintha Donald Trump mellett volna állt ki.

Orbán most ha lehet, még világosabb volt. Azt mondta, hogy

"a demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos. Ezzel szemben a republikánusok és Trump elnökjelölt úr által meghirdetett migrációs és külpolitika Európának jó, Magyarországnak az életet jelenti".

Majd azzal folytatta, hogy az egyik politika támogatja a migrációt, a másik ellenzi, az egyik a külpolitikában a demokráciaépítést tekinti fontosnak, a másik ellenzi. Magyarország ellenzi a demokráciaexportot és a migrációt, ez világossá teszi, mi Magyarország érdeke, anélkül, hogy be akarna avatkozni abba a kérdésbe, ki lesz az Egyesült Államok elnöke, mert ez kizárólag az amerikaiakra tartozik, mondta el Orbán Viktor.

Az AFP összefoglalója szerint Orbán beszélt arról is, hogy a menedékkérők érkezése méreg Európára, és hogy Magyarországnak egyetlen migránsra sincs szüksége. Mert nélkülük is tud működni a gazdaság, fenn tudja magát tartani a népesség, mondta még el Orbán.

Orbán szavait dolgozták fel szerda reggelre sorban a legnagyobb hírügynökségek és lapok.

Persze nem csak kritikus hangok születtek. A putyinista propagandasajtó, az RT és a Sputnik lelkesen ugrott Orbán szavaira.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.