63 forintnyi adósság miatt öltek meg baltával egy indiai házaspárt

bűnügy
2016 július 29., 09:57
comments 105

India legnépesebb szövetségi állama, Uttar Prades dalit közösségében tört ki vita 15 rúpia, azaz kb. 63 forint adósság miatt. A házaspárt egy felsőbb kaszthoz tartozó fűszeres ölte meg, miután időt kértek tőle, hogy a három gyereküknek vásárolt süteményt később, este fizethessék ki – közölte a rendőrség, ami a férfit letartóztatta.

photo_camera Ennél valamivel kevesebb pénz miatt öltek meg két embert Indiában

Az eset csütörtök reggel történt, amikor a házaspár munkába tartott, és a fűszeres feltartóztatta őket a pénzét követelve. Üvöltözni kezdett, mire a pár a földek felé próbált menekülni. A fűszeres erre elrohant egy baltáért, üldözőbe vette őket, és lemészárolta őket, a férfinak a fejét is levágta.

A dalit közösség a hír hallatán utakat torlaszolt el, és tüntetni kezdett.

A dalit szótári jelentése maráthi nyelven „elnyomott”, és az indiai kasztrendszerben hagyományosan érinthetetlennek tartott emberek csoportjának önelnevezése, de egyre inkább kiterjed a lajstromba vett törzsekre, és minden hátrányos helyzetű, történelmileg kirekesztett közösségre. (BBC, Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.