Chelsea Manning megpróbálta megölni magát, erre most határozatlan időre magánzárkába zárhatják

külföld
2016 július 29., 06:52
comments 66

"Határozatlan időre" magánzárkába zárhatják Chelsea Manninget, akit hazaárulás vádjával 35 év börtönre ítéltek 2013-ban. Manninget hivatalosan azért büntetnék magánzárkával, mert "ellenállt" azoknak a börtönőröknek, akik másik cellába akarták költöztetni, tiltott tárgyakat találtak nála, és "fenyegetően lépett fel".

Ez utóbbival arra utalhatnak, hogy Manning júliusban

öngyilkosságot kísérelt meg,

amire nyilván az a megoldás, hogy magánzárkába rakják. Legalábbis a Manninget képviselő civil jogvédő szervezet, az ACLU szerint a "súlyos vádakat" a július 5-i öngyilkossági kísérletével kapcsolatban fogalmazták meg.

A hadsereg egyelőre nem kommentálta az esetet.

"Nagyon aggasztó, hogy Chelseat most azért büntethetik, mert megkísérelt véget vetni az életének. A kormányzat régóta tisztában lehet azzal, hogy Chelsea kellemetlenségektől szenved amiatt, hogy megtagadják tőle a nemátalakító műtétje miatt szükséges kezelést, aminek a szükségességét amúgy elismerik" - mondta az ACLU-t képviselő ügyvéd, Chase Strangio. (Via Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.