Szökni próbált, ezért lelőttek egy barnamedvét a szlovák állatkertben

ÁLLAT
2016 július 29., 20:46
comments 73

Komoly felháborodást keltett Szlovákiában, hogy a bojnicei állatkertben lelőttek egy szökni próbáló barnamedvét. A hatéves állat elpusztítását indokolatlannak találja a közvélemény, többen az igazgató lemondását követelték.

A Balu nevet viselő mackó egy hónapja érkezett egy csehországi állatkertből, és valószínűleg

nem tudta megszokni az új, csupa betonból álló életterét.

Mikor a szlovák állatkert személyzete kilőtte Balut, az már átkelt a védőárkon, épp egy falra próbált felmászni, a látogatóktól pedig már csak egy kerítés választotta el. Az állatkert szóvivője szerint nem volt más választásuk, Balu bármikor újrapróbálkozhatott volna.

És érkezése óta egyfolytában agresszívnak látszott, de lehet, hogy az új környezet miatt volt nyugatalan,

ismerte el a szóvivő. A cseh állatkert, ahol korábban élt a medve, megdöbbentek a szlovákok mondatain,

náluk a medve sosem mutatta agresszivitás jeleit.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.