Történelmi magyar siker a lacrosse-ban!

sport
2016 július 29., 04:59
comments 17
Wales-Ausztria 16:3. Fotó: Oskar Polak via Lacrosse 2016 FB
photo_camera Wales-Ausztria 16:3. Fotó: Oskar Polak via Lacrosse 2016 FB

Július 28-án kezdődött Gödöllőn a lacrosse Európa-bajnokság. A rendező Magyarország először szerepel az Eb-n, és egyből történelmi győzelemmel kezdett:

nagy csatában, 11:8-ra nyert Olaszország ellen!

Ha nem ismerné a lacrosse-t - ami azért megeshet -, ez nagyon szoros eredménynek számít a sportban. Hogy mást ne mondjak, az Eb nyitónapján a címvédő angolok 16:6-ra győztek a másik favorit, Németország ellen, miközben a finnek 19:2-re verték Szlovákiát, a norvégok 24:2-re Dániát, a hollandok pedig 21:1-re Franciaországot.

link Forrás

A magyaroknál csak a skótok és az írek játszottak szorosabb meccset, az előbbiek 10-8-ra nyertek. Ez, gondolom, várható volt, Európában a brit szigeteken a legfejlettebb a sportág: negyedik csapatuk, Wales sima, 16:3-as győzelmet aratott Ausztria ellen.

A lacrosse kifejezetten szórakoztató sport, már azoknak, akik szeretik, ha jól edzett, életerős, védőruhába öltözött férfiak a labda hálóba juttatásának ürügyén hosszabb-rövidebb botokkal verik egymást. És ki ne szeretné ezt? Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy a hétvégén látogasson ki Gödöllőre, a Szent István Egyetem sporttelepére, ahol akár tíz meccset is megnézhet gyors egymásutánban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.