Mi volt az a nagy dörömbölés ma Szegeden?

belföld
2016 július 30., 15:29
comments 180

Ma délután nagy dörrenéseket lehetett hallani Makó, Kecskemét és Szeged térségében. A Magyar Honvédség Gripenjei voltak azok, átlépték át a hangsebességet, és ez hangrobbanást okozott.

A Gripenek egy Zürichből Hongkongba tartó Boeing 777-es utasszállító gépet akartak utolérni, ami Ausztria felől fél háromkor került az ország légterébe, de nem vette fel a kapcsolatot sem az osztrák, sem a magyar légiforgalmi irányítással, bár a leadott útvonalról nem tért le.

A Gripenek a gépet azonosították és az országhatáron átadták a román irányításnak.
Mint kiderült, a rádiókapcsolatot a Thai Airways utasszállító repülőgépének pilótái mulasztották el felvenni a magyar irányítással. A gép 31 ezer láb magasan repült. (MTI)

JAS-39 Gripen típusú vadászgépek a tízes számot formázzák meg kötelékben repülve a kecskeméti repülőbázis felett a típus hadrendbe állításának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen 2016. március 4-én.
photo_camera Nem ezek voltak, de ezek is Gripenek / MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.