A New York-i botanikus kert titánbuzogányának virágzása – ÉLŐ

természet
2016 július 31., 15:42
comments 68

Látogatók ezreit vonzotta a New York-i botanikus kertbe az elmúlt napokban az óriáskontyvirág, más néven titánbuzogány (Amorphophallus titanum) virágzása, aminek utoljára 80 éve lehettek szemtanúi az intézményben. A folyamatot itt lehet nézni élőben, bár a virágzáson úgy tűnik, túl vagyunk:

link Forrás

A vadon csak a trópusokon élő óriáskontyvirág magassága elérheti akár a 3 méter is. Erős bűzt, dögszagot áraszt, így vonzza a beporzáshoz a legyeket és rovarokat. Gianna Braca, a botanikus kert egyik oktatója azt mondta, remélik, hogy a szaporodása így sikeres volt. Ezt a példányt 2007-ben szerezte be a botanikus kert, egy korábbi utoljára 1939-ben hozott virágot.

A Nyugat-Szumátrán őshonos virág 10 évente egyszer virágzik, ami csak 24-36 órán át tart. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.