Az Iszlám Állam dzsihádot hirdetett Oroszország ellen

külföld
2016 augusztus 01., 15:59
comments 229

A Reuters ír arról, hogy a dzsihádista terrorszervezet a YouTube-ra töltött fel egy kilenc perces videót, amiben Oroszországot fenyegetik.

"Figyelj Putyin, elmegyünk Oroszországba és meg fogunk gyilkolni titeket az otthonaitokban. Testvéreink, kezdjetek dzsihádba és harcoljatok ellenük." - mondja többek között egy eltakart arcú férfi a videóban, miközben egy autót vezet egy sivatagban.

A videóban ezen kívül láthatóak fegyveres férfiak is a sivatagból, illetve egy felhalmozott fegyvergyűjtemény.

Ilyen rövid idő alatt nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni a videó eredetiségét, de az árulkodó jel, hogy azon a Telegram-fiókon keresztül terjedt, amit korábban is használt már a terrorszervezet.

Oroszország valószínűleg azért kerülhetett most a dzsihádisták célkeresztjébe, mert az ország az Egyesült Államokkal együttműködve tervez katonai együttműködésre lépni az ISIS és az al-Kaida ellen.

Az ISIS most arra kéri támogatóit, hogy minden rendelkezésre álló fegyverrel támadjanak célpontokra azokban az országokban, melyekkel harcban állnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.