Lekapcsolták a térképeket, amik mutatták, hol vannak a közelben menő pokémonok

internetek
2016 augusztus 01., 15:34
comments 105

Világszerte Pokemon Go játékosok tömegei fogadták felháborodva, hogy többet nem elérhetőek azok a térképes honlapok, amin nyomon lehetett követni, milyen virtuális lényeket lehet elkapni a közelben.

Talán a legnépszerűbb ilyen oldal a pokevision.com volt, de elkészült már budapesti verzió, a pokemap.hu is. Jelenleg egyik oldal sem működik. Ezek nem hivatalos oldalak voltak, hanem a játékban rejlő lyukakat használták ki és így képesek voltak megmutatni, hogy a rendszer éppen hova milyen pokémont helyezett a világban.

Ilyen volt a pokevision.com, amikor működött
photo_camera Ilyen volt a pokevision.com, amikor működött

Ennek volt köszönhető például, hogy péntek este sok tucat ember tűnt fel a budapesti Infoparkban, mert ott éppen komoly pikachu-rajzás volt.

Az ilyen térképes oldalakról amúgy sok helyen volt némi vita is, voltak, akik ugyanis csalásnak tartották a funkciót, hiszen a játékba nem beépített lehetőség révén lehetett jobb pokémonokhoz hozzájutni. A játékosok többsége viszont élt ezzel a módszerrel és valóban izgalmasabbá tudta tenni a vadászatot, hogy ha tudtad, 10 perced van átérni egy nem túl messze fekvő részére a városnak.

A játékhoz viszont hétfőn kijött az első nagyobb upgrade, és ennek köszönhetően megváltozott a közelben lévő pokémonokat mutató rendszer is. Pont úgy, hogy ezzel ellehetetlenüljön az ebből az információból dolgozó külsős térképes oldalak működése.

A nap folyamán rengeteg dühös komment áradt az internetre, sokan írták, hogy odalett a játék mókás része és inkább hagyják is az egészet. A Pokémon Go elsőre ugyan óriásit robbantott a világban, de már akkor sokan felvetették, hogy nem látni, hogyan tud ez a játék hosszabb távon is szórakoztató lenni, ugyanis a játékmenet meglehetősen kezdetlegesen volt csak kitalálva.

A több mint százmilliószor letöltött játékból mindenesetre a jelek szerint a mai nap után sokat kiszerettek. Igaz, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az upgrade-elt verzióból is előkerüljön egy lyuk, amin keresztül majd újra lehet éleszteni a térképes szolgáltatásokat is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.