Van olyan MNB-s igazgató, aki munkája mellett kilenc posztot tölt be az MNB-s alapítványoknál és cégeknél

bűnügy
2016 augusztus 01., 18:37
comments 105

Az RTL Klub számolta össze, kik a legnagyobb álláshalmozók a nehezen áttekinthető, közpénzből hizlalt MNB-s alapítványi- és céghálóban.

Van pár olyan találat, amit már eddig is lehetett tudni. Korábban mi is foglalkoztunk vele például, hogy az egykori államtitkár, Kardkovács Kolos egy kuratóriumi tagsága mellett három alapítvány és még három alapítványi cég felügyelőbizottságába került be és vesz fel fizetést.

De ugyanígy nagyot megy az MNB egykori főigazgatója, Nagy Róza, öt pozícióval.

A rekorder pedig Kalina Gábor lett, aki összesen tíz tisztséget tölt be párhuzamosan. Nem sok szabadideje lehet ;-).

Az is kiderült, hogy a magasabb beosztást betöltök több mint fele legalább két pozíciót visz az alapítványok környékén. Az RTL Klub megkérdezte az alapítványokat, hogy mindezt mennyi pénzért teszik. Csak annyit kaptak válaszként, hogy Kalina Gábor csak a jegybanki fizetését viszi haza, de hogy a többi álláshalmozó mennyit keres, azt a riport szerint nem árulták el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.