Az esztergomi kórház elintézi: mikrózható kajával oldják meg, hogy újra kaphassanak meleg ételt a betegeik

Egészségügy
2016 augusztus 03., 07:33
comments 97

Csütörtöktől újra meleg ételt kapnak a betegek az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban – közölte a kórház vezetése az MTI-vel. A közlemény szerint egy erre elkülönített helyen oldják meg a meleg étel biztosítását.

A kórház szerint a Hungast Zrt., ami 2012 óta látta el az étkeztetést az intézményben, ezt „az egészségügyben országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben” végezte, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottak a társasággal. Mint mondták, a Hungast a tálalókonyhát csütörtökön adja vissza a kórháznak, ami ezért kényszerült hétfőtől a hideg étkeztetés megszervezésére.

A Hungast ma a Kemmának azt mondta, azért bontottak szerződést, mert a kórház 100 millió forintos tartozást halmozott fel.

A kórház várhatóan 2 hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.