Hopp, közben elkezdődött az olimpia!

sport
2016 augusztus 04., 04:08
comments 30
Hope Solo, az amerikai válogatott kapusa. Pedro Vilela/Getty Images
photo_camera Hope Solo, az amerikai válogatott kapusa. Pedro Vilela/Getty Images

Szerda este minden különösebb ceremónia nélkül megkezdődtek a versenyek az olimpián, amit hivatalosan majd csak péntek este, magyar idő szerint már szombaton fognak megnyitni. Két nappal ezelőtt már meccseket rendeztek női labdarúgásban. A legszorosabb meccset Svédország játszotta Dél-Afrikával, a svédek 1:0-ra nyertek.

A címvédő amerikaiak és a kanadaiak egyaránt 2:0-ra nyertek Új-Zéland, illetve Ausztrália ellen. Brazília sima 3:0-t játszott az egykor sportági nagyhatalomnak számító Kínával, Franciaország még simábban, 4:0-ra nyert Zimbabwe ellen, Németország pedig a győztesek közül egyedüliként gólt kapott a vesztes Zimbabwétől, de lőtt hatot, így eddig övék a torna legnagyobb arányú győzelme.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.