Megvan Koszovó történetének első olimpiai aranya

sport
2016 augusztus 07., 20:16
comments 19
Majlinda Kelmendi, Kosovó első olimpiai bajnoka a japán Miszató Nakamura elleni, elődöntőbeli győzelme után. AFP-fotó/Toshifumi Kitamura
photo_camera Majlinda Kelmendi, Koszovó első olimpiai bajnoka a japán Miszató Nakamura elleni, elődöntőbeli győzelme után. AFP-fotó/Toshifumi Kitamura

Majlinda Kelmendi a nők cselgáncsversenyének 52 kilogrammos súlycsoportját nyerte meg. A döntőben egy jukóval bizonyult jobbnak az olasz Odett Giuffridánál. Koszovó csak 2014 óta teljes jogú tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, ez tehát az első olimpia, amelyen hivatalosan indulhatnak az ország sportolói. Kelmendi egyébként ott volt a londoni olimpián is, de akkor albán színekben volt kénytelen versenyezni. A nyugat-koszovói Peja (Pec) városából származó 25 éves dzsudokát a világ legjobb női versenyzőjének tartják 2014 óta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.