A kurva anyját annak a buzinak, mondta a Fülöp-szigetek elnöke az amerikai nagykövetről

külföld
2016 augusztus 10., 20:34

„Mint tudjátok, harcban állok John Kerry nagykövetével. Azzal a buzi nagykövetével, a kurva anyját neki. Felbaszott”

– ezt mondta Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke a helyi tagalog nyelvre váltva egy tévében közvetített beszédben.

link Forrás

Duterte és az amerikai nagykövet, Philip Goldberg konfliktusa akkor kezdődött, amikor az amerikai nemtetszését fejezte ki, hogy Duterte azzal viccelődött, hogy ő is meg akart erőszakolni egy csinos ausztrál misszionáriust (akit megerőszakoltak és megöltek 1989-ben abban a városban, aminek ő volt a polgármestere).

De Duterte háborodott fel jobban, szerinte a nagykövetnek nem szabadott volna beavatkozni a fülöp-szigeteki választásokba.

Mostani szavai után Washingtonban berendelték a fülöp-szigeteki nagykövetet.

A fülöp-szigeteki elnök egészen súlyos figura, rendpárti kampányában valóságos vérfürdőt ígért, amit beiktatása óta gyakorlatilag meg is valósított: százával ölik a dílereket és a dílernek vélt embereket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.