Senki sem érti, mitől zöldült be az egyik medence Rióban

sport
2016 augusztus 10., 02:56

Valami történhetett a riói Maria Lenk Úszóközpont egyik medencéjének vizével, mert szerdán egyszer csak zöldre váltott. A mellette lévő medencén jól látszik, hogy alapból milyennek kellene lennie a víz színének. Ehhez képest a bal oldali nagyon zöld.

photo_camera Fotó: AFP/Odd Andersen

Egyelőre a szervezők is csak találgatnak. Azt mondják, megvizsgálták a víz minőségét, és az nem jelent kockázatot a sportolókra nézve.

link Forrás

Még nyomoznak, hogy mi történhetett.

link Forrás
:
  • A meleg miatt elszaporodtak a vízben az algák.
  • Vagy réz került a medencébe, ami kioldódott.
  • És igen, felvetődhet, hogy valaki belehugyozott, de ahhoz a lap szerint is túl nagy mennyiségre lenne szükség, hogy ez legyen a megfejtés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.