Messi mégsem hagyja ott az argentin válogatottat

futball
2016 augusztus 12., 18:07
comments 16

Lionel Messi pénteken úgy döntött, mégsem mondja le szereplését az argentin labdarúgó-válogatottságban. Az írta, sok mindent helyre kell hozni az argentin fociban, de ő inkább belülről szeretné segíteni ezt a folyamatot ahelyett, hogy a pálya széléről kritizálná a többieket.

Látom, hogy sok probléma sújtja az argentin labdarúgást, nem akarom ezt gyarapítani. Nem szeretnék kárt okozni, hiszen mindig éppen az ellenkezőjére törekszem, igyekszem segíteni, ahogy csak tudok. Számos változásra van szükség az argentin futballban, de inkább belülről cselekszem, ahelyett, hogy kívülről bírálnék" - írta Messi nyilatkozatában.Messi a Chile elleni döntőben a Copa Americán - Fotó: Mike Stobe/Getty Images/AFPA Barcelona játékosa júniusban azután jelentette be, hogy visszavonul, miután az argentinok a Copa America idei döntőjét is tizenegyesekkel veszítették el Chilével szemben. A 2014-es világbajnoki fináléban pedig Németország ellen maradt alul Argentína.

Messi pénteken közölte, hogy sok dolgot átgondolt a júniusi döntő éjszakáján és komolyan gondolta a válogatottság lemondását, de a hazaszeretete miatt most megváltoztatta döntését. A Copa America kudarca után lemondott Gerardo Martino szövetségi kapitánytól Edgardo Bauza vette át a posztot, aki kedden Barcelonába utazott, hogy személyesen győzze meg Messit a visszatérésről.

A közleményében Messi az őt visszakönyörgő szurkolóknak is külön köszönetet mondott, akik Buenos Airesben tüntettek is a visszatéréséért.

A 2018-as oroszországi világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában Argentína hat forduló után harmadik helyen áll, legközelebb a listavezető Uruguayt fogadja szeptember elsején. (Espnfc/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.