Merkel rászól a nagyvállalatokra, hogy vegyenek fel menekülteket

migráció
2016 augusztus 13., 16:08
comments 358

A Bild című német lap szombati számában arról ír, hogy Angela Merkel német kancellár heteken belül rászól a legnagyobb német cégek vezetőire, hogy vegyenek fel menekülteket dolgozni.

A lap szerint szeptember 14-én tárgyal majd a kormányfő a cégek főnökeivel, és ez lesz az egyik legfontosabb kérése feléjük.

Miközben Németországba több mint egymillió menekült érkezett az utóbbi másfél évben, addig a német tőzsde 30 legnagyobb cége jelenleg összesen 54 menekültet foglalkoztat, és ebből is 50-et az állami posta vett fel.

A cégek arra szoktak panaszkodni, hogy a menekültek nem tudnak németül és nincs megfelelő szakképzettségük.

Merkel hivatala nem erősítette meg a Bild értesülését, de nem is cáfolta. A Merkel pártjával koalícióban kormányzó szociáldemokraták már rászóltak a nagyvállalatokra, hogy dolgoztassanak menekültekkel. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.