Egy amerikai vadász GoPrót szerelt egy lándzsára, és azzal ölt meg egy medvét

külföld
2016 augusztus 15., 21:42
comments 117

Josh Bowmar egy viszonylag híres amerikai vadász, általában nagyvadakat ejt el, nem egyszer elég brutális módon. Júniusban feltöltött egy videót Youtube-csatornájára, amin a kanadai Alberta tartoményban ejt el egy fekete medvét. Ehhez Bowmar egy lándzsát használ, amire GoPrót szerelt.

link Forrás

A videón látszik, hogy a vadász méterekről vágja bele a lándzsát a medvébe. Többen barbárnak nevezték a videót, de Bowmar megvédte a posztot, szerinte etikusan vadászta le a medvét. Megjegyezte, hogy a lándzsás vadászat abból a szempontból kifejezetten kedvező a vadra nézve, hogy az állat a lándzsás vadászaton menekülhet el a legkönnyebben, a nagyon vadaknak pedig ebben az esetben van talán a legkomolyabb esélye arra is, hogy hatékonyan támadják meg a vadászt.

Bowmar korábban hónapokat gyakorolt a lándzsás medvevadászatra.

A legtöbb szakértő egyébként nem vitatja a vadász szavait, mármint azt, hogy etikus gyilkosság volt, inkább azt emelik ki, hogy a GoPro miatt a videó talán túl sokat mutatott a vadászatból a nem hozzáértőknek, így teljesen logikus is, hogy a látottakat barbárnak tartják a laikusok. (The Star via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.