A férfi vízilabdázóknak nem sikerült, Montenegró nyert büntetőkkel

sport
2016 augusztus 16., 15:11
comments 139
  • Nagyon rosszul kezdte a magyar csapat a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjét, a második negyedben már három góllal is vezettek a montenegróiak.
  • Benedek kapust cserélt, a harmadik negyedben fel is javult a csapat védekezése.
  • A negyedikben pedig már a támadás is, így a vége előtt egy perccel sikerült egyenlíteni.
  • A büntetőpárbajban viszont már nem volt szerencsénk, az egész meccsen bravúrosan védő montenegrói kapus, Sćepanović két magyar lövését is megfogta.
  • Magyarország az 5-8-ik helyért játszhat tovább, Montenegro az elődöntőben a brazil-horvát győztesével folytathatja.

Negyedszerre végre sikerült elhozni a labdát ráúszásból, és emberelőnyben támadhatott Magyarország. Erdélyi pedig megint nagyon nagy gólt lőtt, megint kiszorított helyzetből, a bal szélről. 7:8, egyből a negyed kezdetekor sikerült egy gólra zárkózni.

Erre némi zavar támadt a magyar védekezésben, Brguljan nagyon tisztán játszhatta be Ivovićnak, aki közelről nem hibázott, újra kettővel mentek a montenegróiak. A másik oldalon viszont Vámos elirigyelte Erdélyi teljesítményét, most ő lőtt szélről, jobb oldalról nagy gólt úgy, hogy a kiállításból visszaúszó montenegrói már majdnem felért rá, 8:9.

Decker bravúros védése után már az egyenlítésért támadhattak a magyarok, de Kiss Gábor ellen kontrát fújtak, bosszantó hiba volt. Pláne, hogy ezután kettős emberelőnybe kerültek a montenegróiak, de Hosnyánszky blokkjáról a kapufára, onnan pedig oldalra pattant a labda, maradt az egy gól. Varga Dániel lövése után is, mert Sćepanović 13-szor is védett, Varga mindhárom lövését megfogta a meccsen. De Decker is védett a másik oldalon, megint az egyenlítés volt a tét. Nem sikerült, a védők lefülelték a passzt.

A montenegróiak következő támadásuknál meg se próbáltak kapura lőni, viszont levédekezték a magyar ellentámadást is. Két és fél perccel a vége előtt még mindig 8:9 volt az állás, és ćućković lövése után is a maradt, kapufa.

Emberelőnyt kaptak a magyarok, de Manherz a blokkba lőtte. Legalább visszaszerezte, így Benedek kapitány időt kérhetett. Sikerült felhergelnie a csapatot, Varga Dénes elképesztően messziről, hatalmas bombával végre kiegyenlített, 9:9.

Még egy perc volt a meccsből, és Montenegro támadhatott. Kiállítást akartak kiprovokálni, de nem jött be. Távoli lövésüket Decker magabiztosan védte. Sajnos a másik oldalon a magyarok pont ugyanezt csinálták. 12 másodperc maradt, amikor a montenegróiak időt kértek. Hiába, jó figurát próbáltak kijátszani, de Ivovićnak kicsit magas lett a labda. Döntetlen a vége, jöhettek a büntetők.

Ivović lőtt először, nem hibázott. Ahogy a magyarok első lövője, Varga Dénes sem, magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba. Radović sem hibázott, Varga Dániel is belőtte az ötméteresét. Két sorozat után 2:2.

Brguljan érkezett, aki nagyon nagy formában játszott a meccsen, és az ötméterest is nagyon szépen emelte fel a jobb felső sarokba. Vámos lövését viszont megfogta Sćepanović, 3:2 Montenegrónak.

A negyedik montenegrói lövő, Mladan Janović csúnyán mellé lőtte, de Sćepanović is bravúrral védte Hosnyánszky lövését. Pasković kezében volt a magyarok sorsa, ő viszont nem hibázott, így Montenegró 4:2-re nyerte a büntetőpárbajt.

Magyarország-Montenegró 9:9 (1:2, 2:3, 3:3, 3:1), büntetőkkel 2:4

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.