A lengyel kormány börtönbe zárná azokat, akik hozzájuk kötik a haláltáborokat

külföld
2016 augusztus 17., 02:52
comments 187

A lengyel kormány elfogadott egy javaslatot, amely alapján akár három év börtönt is kaphat, aki lengyel haláltábornak nevezi Auschwitzot vagy a többi olyan haláltábort, amelyet Lengyelország területén működtettek a nácik a második világháború alatt. Auschwitz-Birkenau - Fotó: AFP/Armin Weigel/dpaA lengyel kormányt ugyanis nagyon zavarja, hogy a külföldi sajtóban gyakran lengyelként tüntetik fel a náci haláltáborokat. Attól tartanak, hogy ezek alapján a fiatalabb generációk azt fogják gondolni, hogy a lengyeleknek is volt szerepük a táborok működtetésében.

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint Beata Szydło kormánya kedden bólintott rá a tervezetre, amit várhatóan lazán át is megy a parlamenten, ahol a kormányzó Jog és Igazságosság biztos többségben van. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.