Ilyenek lesznek a cigisdobozok

egészség
2016 augusztus 17., 13:58
comments 229

Szerte a világon több kutatás is bizonyította, hogy valamennyire vissza lehet szorítani a dohányzást azzal is, ha a cigisdobozokról eltüntetik a márkajelzéseket, és mindenféle cigit azonos, elég ronda dobozban hoznak forgalomba. Több országban már évek óta működik ez a séma, nemsokára pedig Magyarország is ezek közé az államok közé lép.

Augusztus 20-án lép hatályba az egyendobozokról szóló kormányrendelet, az alapján pedig így fognak kinézni a cigisdobozok:

photo_camera MTI fotó

Más szögből:

photo_camera   MTI fotó

Szombat után új cigi már csak ilyen dobozban kerülhet piacra, igaz, a most is forgalomban lévő márkák 2017 tavaszáig mentességet kapnak a rendelet alól, hogy kifuttathassák a meglévő termékeiket és felkészülhessenek az új csomagolás gyártására. 2017 májusa után már csak ilyen, fekete dobozos cigi lesz majd Magyarországon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.