Kozák Danuta hatalmas fölénnyel ismét olimpiai bajnok

sport
2016 augusztus 18., 13:13
comments 184
photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás

A párosban Szabó Gabriellával együtt megszerzett aranyérem és az előfutamokban mutatott forma alapján lehetett sejteni, hogy Kozák Danuta a női kajakosok 500 méteres távjának legnagyobb esélyese. A döntőben mutatott teljesítménye azonban minden várakozást felülmúlt.

250-ig az élmezőnnyel haladt, majd fokozatosan elkezdett elhúzni a többiektől, és 100 méterrel a cél előtt látszott, hogy másnak esélye sem lehet. Végül másfél hajóhosszal nyert, megvédte londoni olimpiai címét, és megszerezte pályafutása negyedik olimpiai aranyát.

Kozák Danuta, ezzel minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lett, és bekerült a sportág és a magyar sporttörténelem legnagyobbjai közé.

Kozák Rióban Szabó Gabriellával, Fazekas-Zur Krisztinával és Csipes Tamarával egy hajóban indul a női kajak négyesek 500 méteres versenyén is, legalább a dobogóra ott is nagyon komoly esélye van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.