Az olimpia legnagyobb drámai hőse: a világcsúcstartó Yohann Diniz összefosta magát az 50 km-es gyalogláson, de nem adta fel

sport
2016 augusztus 19., 14:49
comments 208

A riói olimpián nagyon különlegesre sikerült az 50 km-es férfi gyaloglás, egy igazán drámai emberi küzdelmet láthattunk, sokkoló részletekkel, de happy enddel.

A körülbelül 4 órás verseny első felében Yohann Diniz francia atléta az első helyen ment.

Fotó: Julien Crosnier / KMSP / DPPI
photo_camera Fotó: Julien Crosnier / KMSP / DPPI

De a világcsúcstartó favoritnak a 24 fokban tartott versenyen gyomorproblémái jelentkeztek, és 35 km-nél gyaloglás közben

összefosta magát.

Itt egy videó a pillanatról, csak erős gyomrúak kattintsanak:

link Forrás

Gyaloglás közben egy szivaccsal próbálta tisztába tenni magát.

Yohann Diniz egy szivaccsal próbálja meg tisztítába tenni magát, miután összefosta magát az 50 km-es gyalogláson (Fotó: Jewel Samad / AFP)
photo_camera Yohann Diniz egy szivaccsal próbálja meg tisztítába tenni magát, miután összefosta magát az 50 km-es gyalogláson (Fotó: Jewel Samad / AFP)

A 38 éves férfi ennek ellenére továbbment, de nem sokkal később összeesett, gyakorlatilag

elájult.

link Forrás

Jéggel siettek a segítségére, és segítettek neki felállni, így újra folytatta a versenyt.

link Forrás

40 km-nél 5 helyet visszaesve 80-ból még mindig a 7. volt, 1,5 perccel az ausztrál vezetőtől lemaradva.

Az előző után 25 perccel viszont

megint összeesett,

de ez kevésbé volt komoly, innen még hamarabb felállt.

Ekkor viszont már a közösségi médián sokan a kiszáradt, szinte zavarodott Diniz életéért aggódtak, de 45 km-nél is tartotta a 7. helyet, 4 perccel a vezető ausztrál Jared Tallent mögött.

Fotó: Jewel Samad / AFP
photo_camera Fotó: Jewel Samad / AFP

Végül minden várakozás ellenére magyar idő szerint háromnegyed 5-kor sikerült befejeznie a versenyt, maradt a 7., 5:45-tel lemaradva az ausztrál győztestől. Ami ahhoz képest, hogy hogyan gyalogolta le az utolsó 15 km-t, nagyon szép teljesítmény.

Erről szól az olimpia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.