Egy spanyol üdülőváros elkezdte bírságolni a prosztó legény- és leánybúcsúk guminőit, faszos kosztümeit

külföld
2016 augusztus 19., 17:29
comments 82

Ahogy Budapesten, hogy a dél-spanyolországországi tengerparti üdülőhelyeken is egyre nagyobb problémát jelent, hogy éjszaka ilyen, főleg Nagy-Britanniából és más észak-európai országokból érkező tökrészeg, egymást rituálisan megalázó társaságok lepik el az utcákat – sőt, kezdik átragasztani szörnyű szokásaikat a helyiekre is, akik egyre gyakrabban tartanak hasonló, faszkosztümös-guminős legény- és leánybúcsúkat:

Csakhogy Spanyolországban megmozdult valami.

Legalábbis az egyik üdülőhelyen, Mojácarban július óta a rendőrök módszeresen bírságolni kezdték az elviselhetetlen viselkedést és a „megbotránkoztató” jelmezeket. A Financial Times cikke szerint már tíz bírságot kiróttak a magukról megfeledkező bulizókra.

De más spanyol városokban is megindult a fellépés, a szintél délspanyol Tarifa polgármestere szerint zéró toleranciát tanúsítanak az elfogadhatatlanul viselkedőkkel szemben, és megvédik a helyiek, valamint a normális turisták jogait.

A spanyol sajtóban egyre többször írnak arról riadtan, hogy az Észak-Európából behurcolt féktelen nagyivás megváltoztatja a helyi fiatalok hagyományos, felelősebb alkoholfogyasztási szokásait. Igaz, az extremadurai egyetem Financial Timesnak nyilatkozó professzora szerint ez a hagyomány már rég leépült, valójában már a spanyolokra is rég az jellemző, hogy rengeteg sört isznak, nem pedig az, hogy kevés bort. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.