Ötszázmilliárdos beruházással ölheti tovább a bolygót a Mátrai Erőmű

energia
2016 augusztus 19., 21:49
comments 92

Új, 500 megawattos erőműblokkot építenének a Mátrai Erőmű visontai telephelyén a 2020-as évek közepén, az egész beruházás nagyjából 1,6 milliárd euróba kerülne. A mostani blokk teljesítménye 700 megawatt, ámde annyira elavult, hogy a közeli jövőben mindenképpen le kell állítani.

Az erőmű üzemeltetői ezért közpénzt várnak, mivel "tisztán üzleti alapon erőművet építeni nem lehet".

A Mátrai Erőmű egyébként az egész EU legszennyezőbb erőművei közé tartozik, de az RWE-MVM-ENBW tulajdonban lévő erőműnek erre is van válasza: „abszolút környezetkímélő”, „tisztaszén technológiájú” berendezést helyeznének üzembe. (Világgazdaság, Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.