Csipes Tamara a negyedik magyar, akinek már az apja is olimpiai bajnok volt

sport
2016 augusztus 20., 11:21
comments 66

A riói olimpián a női kajaknégyessel 500 méteren olimpiai aranyérmet nyerő Csipes Tamara megismételte édesapja, Csipes Ferenc sikerét, aki 1988-ban, Szöulban a férfi kajaknégyessel győzött 1000 méteren.

photo_camera MTI Fotó: Bugány János

Eddig háromszor fordult elő, hogy magyar olimpiai bajnok gyermeke is aranyérmes lett: a kalapácsvető Németh Imre (1948) fia, Miklós gerelyhajításban (1976), a vízilabdázó Homonnai Márton (1936) leánya, Szőke Kató úszásban (1952), a szintén vízilabdázó Szívós István (1952, 1956) fia, István (1976) ugyanebben a sportágban diadalmaskodott.

Csipes egyébként 2012-ben még arról beszélt, hogy ausztrál színekben szeretne versenyezni, de végük magyar maradt. Aztán 2015-ben, ahogy az egy magyar kajakostól ma már nem is meglepő, egy edzőtáborban elvégzett doppingteszten kokaint mutattak ki a szervezetében. Csak néhány hónapos eltiltást kapott, ami végül nem zavarta meg olimpiai felkészülését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.