Olyan vallott be a Legőszintébb Magyar Futballista, amit kevesen vállalnának névvel

sport
2016 augusztus 22., 13:40
comments 147

A mostaninál erősebb MTK és a magyar foci nagy ígérete volt pár éve Csiki Norbert. A tehetséges, a mezőnyben is ügyes, jól cselező és passzoló, a kapura is veszélyes szélső aztán súlyosan megsérült, amikor épp felépült volna, megint megsérült, a sérüléshullám + a felépülése összességében évekig tartott. Amikor végre összeszedte magát, általános meglepetésre Thaiföldre igazolt, a Sisaket csapatához, hogy még nagyobb meglepetésre már pár hónap múlva hazatérjen, majd újabb meglepetésre a Gyirmót csapatához szerződjön.

link Forrás

A Nemzeti Sport most videóinterjút csinált a játékossal, akit - az eddig felsorolt meglepetéseket vastagon überelve - Storck Mester éppen behívott a válogatott keretbe.

A friss kerettagtól elsőként azt kérdezték, hogy miért jött haza ilyen hamar. Csiki 3 okot említett:

  1. "Voltak olyan dolgok, olyan háttérdologok, amik (...) nem a megbeszéltek szerint történtek."
  2. A 25 csapattársból 20 nem beszélt angolul
  3. "és sokkal könnyebbre számítottam úgymond, hogy könnyebben lehet ott futballozni a bajnokságban. Aztán rá kellett jönnöm, hogy különösen a külföldi játékosok, azok topligákból jöttek."

Igen, jól olvastad a harmadikat, Csiki keresetlenül bevallja, hogy túl erős volt neki a thai bajnokság, ő meg nem ilyen erősre számított. Ez a szinte öncsonkító őszinteség a magyar fociban eddig maximum Horváth "Feri" Ferencre, a Diósgyőr edzőjére volt jellemző. Késletetett bónuszpoén: Csiki az interjú vége felé lelkesen mondja, hogy természetesen az a célja, hogy egy erősebb külföldi bajnokságba igazoljon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.