Gyász! A lájk természetesen az együttérzés jele

GYÁSZ
2016 augusztus 23., 09:34
comments 106
  • Gyász!
  • Részvét!
  • RIP!
  • :(
  • Legyen neki könnyű a föld!
  • Nyugodjék békében!

Gyász! Nincs még egy olyan rendszeresen megrendülő, mélyen együttérző újság a hazai médiapiacon, mint a Blikk. Nincs érdektelen halott. Minden elhunyt számít. Legyen az egy tehetséges pilóta, aki ugyan versenyen pontot még sosem szerzett. Vagy egy zenész, akiről az újság olvasói még sosem hallottak, de ha a sors nem lett volna ilyen kegyetlen hozzá, és ad neki időt, akkor bizonyára sokak kedvence vált volna belőle. A lényeg, hogy minden elhunyt megérdemel egy lájkot, mindenkit meg lehet és érdemes gyászolni, csak meg kell adni a módját.

A lájk természetesen itt a részvét jele.

Persze jó lap ésszel gyászol, nem esik neki a gyászmunkának, mint tót az anyjának. A könnyű, de mindig működő recept az ősrégi „halottról jót vagy semmit” bölcsesség apró módosításával állt elő:

A halottról semmit!

Következzen tíz rendkívül szomorú hír a Blikk Facebook-oldaláról.

1. A címlapkép sose árulja el, hogy kiről szól a hír!

2. Óvatosan, a hashtagek még véletlenül se árulkodjanak!

3. A cím lehet együttérző, de NEM LEHET informatív!

4. A cikk címből ne derüljön ki semmi más, mint hogy a halott fontos, híres vagy sokak által kedvelt személy volt, illetve lazán vagy szorosan kapcsolódott ilyen személyhez.

5. Nincs olyan, hogy érdektelen halott. Csak ügyesen kell tálalni.

6. Nagyon necces ajánló, majdnem elkotyog valami relevánsat.

7. Szomorú fejecskével halál nyugodtan fokozzuk a gyászt!

8. Figyelem, fontos: gyászt soha nem lehet túlhangsúlyozni.

9. Hoppá, ez mi a kánya? Gyerekek, leégett az összes gyertya? Persze, nem árt a változatosság, de csak ésszel.

10. Állj, és ne tovább! Itt a szerző elment a falig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.