Karácsonykor törtek rá a családra ördögmaszkban

bűnügy
2016 augusztus 24., 10:00
comments 37

Vádemelés lett abból, hogy tavay karácsonykor négy embernek részegen az az ötlete támadt, hogy rátörnek egy putnoki nőismerősükre és ott ijesztgetni fogják a nőt és két gyerekét. Nemcsak ötlet volt, meg is tették december 26-án. Éjjel mentek el a lakáshoz, egyikük egy piros színű ördög fejes maszkot is a fejére húzott.

Előbb az ablakon kopogtak, majd a bejárati ajtón kezdtek dörömbölni végül - miután az álmából ébredő sértett többször távozásra szólította fel őket -, addig rángatták az ajtót amíg az ki nem nyílt.

Bementek a lakás konyhájába, aztán letépték a szobát a konyhától elválasztó ajtókereten lévő pokrócot, majd az útjukba kerülő babakocsit és ruhákkal teli zsákot bedobálták a szobába, ahol a nő és gyermekei rémülten az egyik sarokba húzódtak.

Ezt követően mind a négy fiatal a szobába ment, ahol szellemhangot utánozva az ágyon kezdtek ugrálni és közben kiröhögték a rettegő nőt és a gyermekeit.

Végül néhány perc után távoztak a lakásból,azonban egyikük pár perc múlva visszament és ellopott egy DVD lejátszót.

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetőket magánlaksértés bűntettével, emellett egyiküket lopás vétségével vádolja és vádiratában a két fiatalkorú vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetés, a további két terhelt esetében pedig végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az Ózdi Járásbíróságnak. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.