500 eurót ad az olasz kormány minden nagykorúvá váló olasznak, hogy ne legyen terrorista

külföld
2016 augusztus 25., 05:10
comments 58

Szeptember 15-től minden nagykorúvá váló olasz állampolgár 500 euró költőpénzt kap majd az olasz kormánytól. A pénzt művelődésre, kultúrálódásra használhatják majd, színházi, múzeumi belépőket, koncertjegyeket vehetnek belőle.

A kormány célja a becslések szerint 290 millió euróba kerülő programmal a terrorizmus visszaszorítása. Azt remélik, hogy ezzel megakadályozható a fiatalok radikalizálódása.

Az ötlet még a tavalyi párizsi terrortámadások után merült fel. "Ami Párizsban történt, az azt jelzi, hogy fokoznunk kell a kulturharcot. Ők terrorról álmodnak, mi kultúrával felelünk. Ők szobrokat rombolnak, mi rajongunk a művészetért. Ők könyveket égetnek, mi a könyvtárak országa vagyunk" - jelentette ki akkor a miniszterelnök, Matteo Renzi.

A program a becslések szerint 575 ezer olasz tinédzsert juttathat pénzhez, amit egy erre írt mobilalkalmazással költhetnek majd el, vagyis nem készpénzt, hanem vouchereket kapnak majd, amiket kulturális intézményekben használhatnak fel. (Via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.