A kanadai lovasrendőrség engedélyezte a testület női tagjainak a hidzsáb viselését

divat
2016 augusztus 25., 04:37
comments 243

Miközben a francia strandokon rendőrök vetkőztetik a hagyományos muszlim viseletbe öltözött nőket,

link Forrás

a kanadai királyi lovasrendőrség, az RCMP engedélyezte a hidzsáb viselését a testület női tagjainak, hogy ezzel is ösztönözze a muszlim nőket arra, hogy belépjenek a rendőrség kötelékébe.

A lovasrendőrség júliusban három különböző fajta hidzsábot is szigorú teszteknek vetett alá, hogy kiderítse, melyik a legmegfelelőbb: a végül elfogadott változatot „úgy tervezték, hogy az ne zavarja viselőjét, könnyen le lehessen venni, és viselése a lehető legkevesebb kockázattal járjon", közölte a testület.

Az RMCP 1990-ben már hozott egy hasonló döntést: akkor egy szikh lovasrendőrnek, Baltej Singh Dhillonnak engedélyezte, hogy turbánt viseljen a testületben rendszeresített széles karimájú nemezkalap helyett.

Az RMCP-nél eddig egyetlen nő sem kérvényezte a hidzsáb viselését. (Global News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.