Egy szál alsónadrágban, felesége, édesanyja és két gyermeke szeme láttára, otthona előtt, a nyílt utcán lőttek agyon egy megbilincselt férfit az ukrán rendőrök

bűnügy
2016 augusztus 25., 11:10
comments 97

A 32 éves Olekszandr Cukermanra felesége hívta ki a rendőröket Krive Ozeróban, miután összevitatkozott vele. A kiérkező rendőrök a férfit megbilincselték, összeverték, majd a családja szeme láttára, otthona előtt, a nyílt utcán agyonlőtték. (Ahogy az már ilyenkor lenni szokott, a szomszédok a családapát tisztességes, alkoholt nem fogyasztó férfiként jellemezték, akit egyszer sem láttak erőszakosan viselkedni.)

Jurij Lucenko főügyész a Facebookon arról tájékoztatott, hogy az intézkedő hat rendőr közül hármat már őrizetbe vettek,

hivatali túlkapással gyanúsítják őket.

A törvényszéki orvosszakértői boncolás után nyilvánosságra hozott jelentés szerint a férfi legalább négy, lőfegyver - feltehetően flóbertpuska - okozta sebesülést kapott. Két lövedék a szívét érte, egy pedig a tüdejét. A szívét ért lövés és súlyos belső vérzés miatt halt meg.

Krive Ozero ügyészségi hivatala és rendőrsége előtt mintegy kétszázan gyűltek össze csütörtökön, hogy tiltakozzanak a rendőri agresszió ellen. A feldühödött tömeg meg akarta lincselni a rendőröket, többen közülük ököllel támadtak a rendfenntartókra. Azt a hat rendőrt, aki részt vett a férfi őrizetbe vételében, kimenekítették a rendőrőrsről.
A rendőrök kihallgatásukkor azzal védekeztek, hogy a férfi az őrizetbe vételkor ellenállást tanúsított, ezért megbilincselték, és fizikai erőt voltak kénytelenek alkalmazni vele szemben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.