Királyé lett az év védése egy online szavazáson

sport
2016 augusztus 25., 14:48
comments 22

Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa nyerte a szezon védése díjat az európai szövetség (UEFA) honlapján tartott szavazáson.

Király 54 228 szavazatot kapott, ez az összes voks 34,5 százaléka. A második az orosz Igor Akinfejev, a harmadik pedig az olasz Gianluigi Buffon lett, egyaránt 14-14 százalékkal.
Király a franciaországi Európa-bajnokságon a belgák ellen 4-0-ra elvesztett nyolcaddöntőben Kevin De Bruyne szabadrúgását tolta a keresztlécre, ezzel a védéssel nyerte meg a 2015/16-os európai labdarúgóidény legnagyobb védése közönségdíjat. A hárítástól a kapus egyik ujja kificamodott.

link Forrás

Az Eb-n a magyar válogatott mind a négy mérkőzésén a Haladás játékosa védte a magyar válogatott kapuját.

Király augusztus 2-án jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól, amelyben 1998-as bemutatkozása óta 107 alkalommal lépett pályára, és ezzel csúcstartó az örökrangsorban. Novemberben egy barátságos mérkőzésen véd majd utoljára a nemzeti csapatban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.