Szökésben a papagáj, ami még R2-D2-t is tudja utánozni

ÁLLAT
2016 augusztus 25., 12:02
comments 54

Megszökött maine-i otthonából Paco, a jákópapagáj, ami

  • egyrészt tud úgy füttyögni, mint régen a melósok a miniszoknyás tinilányok után;
  • másrészt még R2-D2 prüntyögését is utánozni tudja.

Én meg nem tudom eldönteni, hogy ebből melyik lehet az őrjítőbb. Emellett még azt is meg kell jegyezzem, hogy egy jákópapagáj ennél sokkal többre is képes, az, amivel egy évet együtt éltem, egészestés filmek teljes hanganyagát is képes volt visszajátszani különleges efktekkel együtt, már egyszeri megtekintés után.

Paco, a tízéves jákópapagáj a múlt héten rémült meg valamitől annyira, hogy elröppenjen gazdája, Oscar Cornejo válláról. Azóta nem látták.

Paco grafitszürke, skarlátvörös faroktollakkal, de ezt különös ismertetőjelnek nem nevezném, mert minden jákópapagáj pont ugyanilyen. Az már többet segíthet a megtalálásában, hogy Cornejo szerint az elmúlt napokban többször is látták a közeli Skowhegan Festészeti és Szobrászati Iskolában, ahol a férfi a nyári oktatási programok felelőse. (Via AP Big Story. Címlapképünk illusztráció, de mint írtam, minden jákópapagáj tökugyanolyan, így akár Paco is lehetne. De nem az. Fotó: Dennis Haslam / Flickr CC BY 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.