Legalább jó csapatok vernék meg a magyarokat, de még az sem

futball
2016 augusztus 25., 22:13
comments 21

Miután már augusztus vége van, a magyar szurkolók a szokásos jeges közönyösséggel figyelhetik azt a küzdelmet, amit más országok csapatai vívnak a Bajnokok Ligája és az Európa-liga főtáblájára jutásért.

Régen volt, ki emlékszik már rá, hogy idén négy magyar csapat látogatott el külföldre, ugyanaz a négy, amelyik egy éve (Fradi, Videoton, Debrecen, MTK), és estek ki mind már augusztus legelejére. A mi fiainkat legyőző csapatok hálásak lehetnek, hogy magyar klubbal sorsolták őket össze, mert így legalább volt sikerélményük. Utána már nem nagyon. A magyar bajnokságot fölényesen nyerő, kupagyőztes Fradit a beugró albán második verte ki, a Partizani aztán kettős vereséggel búcsúzott a BL-től az osztrák Salzburg ellen. Az albán csapat az Európa-liga rájtászásába került még így is, de ott sem élt a lehetőséggel, az orosz Krasznodar 4-0 összesítéssel legyőzte.

A Videoton a dán Midtjyllandnak köszönhetően koncentrálhat már csak a magyar bajnokságra. A dánok a török Osmanlısport ellen kettős vereséggel bukták az Európa-liga csoportkörét.

A Debrecen ellen továbblépő fehérorosz Torpedo Zsogyino a kettős győzelem után az osztrák Rapid Wien ellen esett ki.

Az MTK-t legyőző azeri Qäbälä FK az egyetlen, amelyik főtáblára jutott az Európa-ligában, a szlovén Maribort legyőzve.

A térségben tartsunk egy gyors seregszemlét:

  • a román Astra, akárcsak tavaly, idén is kiverte az angol West Hamet, ezzel csoportkörös az EL-ben, ahol ott van a Steaua is.
  • meglepetésre szerb csapat nincs sem a BL-ben, sem az EL-ben
  • horvát viszont van, a BL-ben a Dinamo Zágreb (a Hajduk Split 11-esekkel kiesett az EL-ből)
  • a szlovén Maribor az EL-küszöbén hasalt el
  • az osztrákok az EL-be jutottak be, a Salzburg révén
  • szlovák csapat nem jutott sem a BL-, sem az EL-körbe
  • ukrán csapat lesz a BL-ben (Dinamo) és az EL-ben is (Zorya)
  • bolgár (Ludogorec) és lengyel (Nikolics Legiája) csapat is lesz a BL-ben, cseh az EL-ben (Plzen)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.