Trump kampányfőnöke épp megsérti a választási törvényt

külföld
2016 augusztus 26., 16:49
comments 51

Az elnökválasztáshoz közeledve egyre nagyobb szerepe lesz azoknak a szövetségi államoknak, amiket billegő államoknak neveznek. Ez azt jelenti, hogy az adott államban nagyon nehéz megmondani, melyik elnökjelöltet támogatják majd többen.

Az egyik fontos billegő állam Florida. Itt regisztrált a szavazásra Donald Trump republikánus elnökjelölt kampányfőnöke, Steve Bannon.

Bannon viszont egy olyan házba jelentette be magát, ami hónapok óta üresen áll, és nemsokára le is rombolják. Ezt megerősítette a ház tulajdonosa is.

Ezzel viszont a 62 éves férfi megsérti az amerikai választési törvényt, ami előírja, hogy mindenkinek abban az államban kell a szavazásra ragisztrálnia, amelyikben ténylegesen él.

Bannon sokáig nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre, végül a szóvivője annyit mondott, hogy a kampányfőnök elköltözött egy másik helyre, de az ugyanúgy Floridában van, szóval nincs semmi gond azzal, hogy ebben az államban készül szavazni. Az új címet azonban nem nevezték meg.

Így továbbra sem tiszta, hogy Bannon egyáltalán jogosult-e Floridában szavazni, az viszont biztos, hogy Florida az egyik legnépesebb billegő állam, így akár Hillary Clinton, akár Trump nyer itt, az fontos győzelem lesz.

Mindeközben Trump kampányának egyik legújabb üzenete az lett, hogy ha veszít, akkor az azért lesz, mert a választásokat törvénytelen eszközökkel elcsalják majd az ellenfelei.(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.