Kommunikációs álarcot kaptak az esztergomi tűzoltók

TECH
2016 augusztus 27., 17:33
comments 117

Az esztergomi tűzoltók négymillió forintos támogatást kaptak idén, amit eszközök beszerzésére fordítottak. Vettek belőle

  • kesztyűket,
  • lámpákat,

de ami a legfontosabb,

  • kommunikációs álarcokat.

A kommunikációs álarc egy álarc, ami idézem:

olyan tartozékkal lett felszerelve, amely sokkal tisztább kommunikációt tesz lehetővé

Ez azért fontos nekik, mert a zárt térben keletkezett tűznél a lására, hallásra, tapintásra és kommunikációra kiemelten nagy szükségük van.

A kommunikációs álarcba szerelt készüléket nem kézbe kell fogni, a ruhában van, szóval a tűzoltó kezei szabadon maradnak. Van rajta egy gomb, amit ha megnyom a lánglovak, kommunikációt tud kezdeményezni a kollégáival. Nem hiszed el, de kommunikációs álarc még robbanás-biztos és vízálló is!

Hát itt tart ma a tudomány! (Kemma)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.