Amerikaiak tucatjai égetik el a Kaepernick-mezeiket, miután a játékos nem állt fel az amerikai himnusz alatt

külföld
2016 augusztus 28., 12:15
comments 296

A San Francisco 49ers amerikaifoci-csapat egyik leghíresebb játékosa, Colin Kaepernick nem állt fel pénteken, amikor a csapat Green Bay Packers elleni meccse előtt lejátszották az amerikai himnuszt. A játékos szombaton azt mondta, azért nem állt fel, mert nem hajlandó egy olyan országot képviselni, ami elnyomja a fekete és színesbőrű kisebbségeket.

„Nekem ezt többet jelent a focinál, és részemről önző dolog lenne szemet hunyni efölött. Holttestek vannak az utcákon, és fizetett szabadságra küldik a gyilkosságokat megúszó elkövetőket”

- nyilatkozta a játékos a rendőrök által elkövetett gyilkosságokra utalva.

link Forrás

Többen támogatták Kaepernick szavait a Twitteren és a Facebookon is, de még többen voltak, akik kiakadtak. Sokan szombat este már arról posztoltak képeket és videókat, ahogyan felgyújtják a Kaepernick-mezeiket.

Ez a férfi például azt mondja, hogy élete legrosszabb befektetése volt megvenni ezt a mezt, és Kaepernick szégyellje magát, ha nem tud felállni egy olyan zászló tiszteletére, aminek védelmében emberek halnak meg minden nap, és ha ezt nem tudja megtenni, akkor inkább költözzön el az országból:

link Forrás

De nincs egyedül a véleményével:
link Forrás

Ő pedig az amerikai himnuszt játssza, miközben égeti a mezt:
link Forrás

Egy rakás rajongó pedig azt mondja, hogy ezek után Kaepernicket nem szabadna többé játszani engedni a nemzeti ligában.
link Forrás

link Forrás

A csapat egyébként kitart a támadott játékosa mellett.
link Forrás

(
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.