Kedden ítéletet hoznak Budaházy és a Magyarok Nyilai ellen

Terrorizmus
2016 augusztus 30., 05:26
comments 113

Várhatóan kedden megszületik az első fokú ítélet abban a perben, amelyben terrorizmussal vádolják Budaházy Györgyöt, és az általa alapított Magyarok Nyilai nevű szervezetet.

A vád szerint a csoport 2007 és 2009 között merényletekkel akart félelmet kelteni Magyarországon. A vádlottak az ügyészség szerint Molotov-koktélos támadást intéztek MSZP- és SZDSZ-pártirodák, képviselők, vezető politikusok otthonai ellen. A támadásokban senki sem sérült meg.

Ugyanakkor a vádpontok között szerepel Csintalan Sándor Hír TV-s műsorvezető, korábbi szocialista politikus brutális bántalmazása, és egy szórakozóhely, egy jegyiroda és melegbárok elleni támadások is.

Budaházy 2002-ben vált országosan ismertté, amikor az akkori választási eredmény ellen tiltakozva társaival bejelentés nélül lezárta az Erzsébet hidat. Budaházyt a Magyarok Nyilai miatt 2009-ben helyezték előzetesbe, több mint két évig ült. Az ügyész rá és egy társára 20 év körüli, további tucatnyi vádlottra pedig 10-15 év börtönböntetést kért. A védők felmentést kértek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.