A világ legrosszabb állása lehet észak-koreai miniszternek lenni

külföld
2016 augusztus 31., 06:20
comments 143

Kivégezték Kim Jong Dzsin észak-koreai miniszterelnök-helyettest, a rezsim két további tisztségviselőjét pedig átnevelő táborba küldték. Ő nem az a volt mezőgazdasági miniszter, akiről tegnap írtuk meg, hogy légvédelmi fegyverrel nyilvánosan kivégezték.

Kim Jong Dzsin miniszterelnök-helyettesként az oktatási ügyeket is vitte. Ahogy az lenni szokott, a júliusi kivégzést nem az észak-koreai diktatúra hozta nyilvánosságra, hanem Dél-Korea. A miniszterelnök-helyettest néhány héttel korábban „párt- és forradalomellenes politikai agitátornak” bélyegezték, majd agyonlőtték.

A dél-koreai országegyesítési minisztérium azt is megerősítette, hogy két magas rangú észak-koreai tisztségviselőt átnevelő táborba küldtek, köztük a két Korea közötti kapcsolatok egyik legfőbb illetékesét, Kim Jong Csolt. Hogy mi volt a bűnük, az nem derült ki, de tudjuk, elég ha valaki elalszik egy értekezleten, amit Kim Dzsongun tart, máris elviszik, és miután azt is bevallja, hogy korrupt, ki is végzik.

A harmadik generációs diktátoron, Kim Dzsongunon a jelek szerint ismét kezd elhatalmasodni a paranoia, ami azért mindig elég magas fokon izzott benne. Az apja halálát követő, 2011-es hatalomátvétele óta széles körű tisztogatást végzett a katonai és politikai vezetés soraiban. Nagynénje férjét, Dzsang Szong Teket 2013 decemberében végeztette ki az államhatalom megdöntésére szőtt összeesküvés vádjával. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.