Moszkva nem kéri az amerikai szankciók enyhítését

külföld
2016 szeptember 02., 11:10
comments 110

A kölcsönösség alapján meghozandó ellenlépéseket helyezett kilátásba pénteken Vlagyivosztokban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, miután az amerikai pénzügyminisztérium tovább bővítette a szankciókkal sújtott orosz vállalatok és magánszemélyek listáját.

A csütörtökön kihirdetett újabb amerikai büntetőintézkedések ezúttal főleg azok ellen irányulnak, akik részt vesznek az oroszországi szárazföldet az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigettel összekötő híd építésében, élükön az SzGM-Moszt elnevezésű céggel, de érintett mások mellett a Gazprom-media Holding is.

Peszkov szerint az amerikai feketelista több tucatnyi újabb szereplővel való bővítése nem volt konstruktív lépés és az nem járul hozzá a problémák megoldásához. A szóvivő ismételten megerősítette, hogy Moszkva nem tárgyal a szankciókról, és nem kéri azok enyhítését. Peszkov elmondta, hogy az orosz fél tanulmányozni fogja a szankciók kibővítését, és ebben a kérdésben tartani fogja magát a kölcsönösség hagyományos elvéhez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.