Teljes mozgósításra készül a Fidesz

politika
2016 szeptember 03., 07:18
comments 431

Azt írja a Magyar Idők, hogy a Fidesz-KDNP történelmi jelentőségűnek tekinti a kvótanépszavazást, ezért annyi pártaktivistát vetnek be a mozgósításban, mint legutóbb a parlamenti választások idején. A lap szerint a jövő héten már kezdik is a közterületi szórólapozást, szeptember 10-től pedig országjárást tartanak több mint 200 fórummal.

Ők vezetik a kampányt:

  • Gyürk András lesz a népszavazás kampányfőnöke, ő felel a 2018-as választási felkészülésért is.
  • Kocsis Máté irányítja a budapesti kampányokat, és Szita Károly kaposvári polgármesterrel együtt koordinálja a Városok és falvak a kényszer-betelepítés ellen elnevezésű önkormányzati mozgalmat.
  • Hidvéghi Balázs lesz a Fidesz kommunikációs igazgatója.

De van egy kis bibi

A népszavazásnak leginkább belpolitikai jelentősége van – mondta el a Magyar Nemzetnek Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője (aki 25 éve még a Fidesz kispesti alpolgármestere, majd polgármestere volt). Mint mondta, a népszavazás nem érinti az EU döntési mechanizmusát, és nem is kell arra számítani, hogy Brüsszel kommentálni fogja az EU-ellenes plakátkampányt.

Zupkó szerint még ha a nemek is győznek a népszavazáson, akkor sem lesz visszamenőleges hatálya, azaz nem érinti a korábbi menekültügyi döntéseket, amik szerint eddig 2000 menedékkérő ügyében kellene Magyarországnak intézkednie. (Eddig Magyarországra egy menedékkérőt sem telepítettek át.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.