A Tiborcz-házaspárt kalauzoló bahreini konzul letelepedési kötvénnyel is üzletel

POLITIKA
2016 szeptember 05., 10:46
comments 157

Magyarország bahreini tiszteletbeli konzulja, Garamvölgyi Balázs azzal vált egy csapásra híressé, hogy

nem emlékezett Orbán Ráhel és Tiborcz István látogatására,

mikor valamiért az arab ország olajhatóságánák akkori vezetőjének irodájában kötöttek ki.

Az index szerint a konzul nem csak magyar miniszterelnök lányát kalauzolja, ha Bahreinben jár, hanem

a magyar állam letelepedési kötvényeivel is üzletel.

Az index szerint erre utal, hogy

  • ő jegyezte be az European Bond Program domainjét. Ez a cég üzletel Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel.
  • Az African Business májusi számában közölt interjújában Garamvölgyi a magyar letelepedési kötvény előnyeiről beszélt. Pár oldallal arrébb az European Bond Program reklámja volt.
  • Az EUBond magyarországi elérhetősége megegyezik az Arton Capital Hungary-ével, ami szintén letelepedési kötvényeket árul.

Garamvölgyi Balázs az indexnek elmondta, hogy ő csak egy információs portált jegyzett be, szerinte az Eubond csak egy honlap, nem egy cég. Arra a kérdésre, hogy gyakran szokott-e olyan cégeknek domaint venni, amihez semmi köze, úgy válaszolt, hogy

nem. Ez volt az első ilyen eset.

Garamvölgyi hozzátette, hogy az Arton Capital kötvényes cég kérte fel, hogy szerezzen új ügyfeleket, jutalékért.

Tehát Garamvölgyi Balázs egyszer mint a magyar állam képviselője népszerűsíti a programot, majd mint sales, felveszi az ügyfelek után járó jutalékot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.