Elképesztő mennyiségű pénzt égettek el Hatvanban

Tbg
POLITIKA
2016 szeptember 05., 08:25
comments 109

A feladat pedig nem volt bonyolult: össze kellett volna kötni Hatvant a Boldog nevű településsel a kerékpárosok számára, az úton egy hídat is építeni kellett a Zagyván keresztül.

Ehhez képest elköltöttek egymilliárd forintot úgy, hogy lett egy gazos, már felújításra szoruló bicikliút és egy - legalábbis az Átlátszó beszámolója szerint – teljesen értelmetlen kerékpáros kalandpark, amely zárva van balesetveszély miatt.

A kivitelezést a felcsúti a gázszerelőből lett milliárdos Mészáros Lőrinchez köthető Duna Aszfalt végezte.

„A meglévő Zagyva hídtól pár száz méterre épült meg az új híd, átívelve egy széles ártéri terület. A furcsa cikk-cakkokat rajzoló híd alatt fatákolmányok és töredezett betontömbök jelzik, hogy itt egy «kerékpáros kalandpark» van. A hídon lévő lejárat le van lakatolva, és biztonsági őr védi az objektumot attól, hogy illetéktelenek engedély nélkül behatoljanak”

- írja az Átlátszó, ahol részletekre és videóra is bukkanhat.

A tiszafüredi, ugyancsak balesetveszélyesnek titulált, egymilliárd forintból megépült kerékpáros kilátóról és az el nem készült bicikliutakról készült riportunkat itt nézheti meg:

link Forrás

(Átlátszó/60lap)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.