Majtényi: Töröljenek a kitüntettek névsorából!

POLITIKA
2016 szeptember 05., 12:11
comments 59

A volt adatvédelmi biztos is tiltakozik Bayer Zsolt kitüntetése miatt. Majtényi László Áder Jánosnak írt levelében úgy fogalmaz, hogy

"a hivatalának kijáró tisztelettel, de határozott kéréssel fordulok Önhöz. Minthogy az Alaptörvény szerint az állami kitüntetéseket Ön adományozza, kérem, tegye lehetővé, hogy a kitüntettek névsorából töröljenek. Nem küldöm vissza Önnek kitüntetésemet, ugyanis figyelembe kellett vennem azt, hogy kitüntetésekkel (a Magyar Köztársaság Középkeresztje, a Magyar Köztársaság Középkeresztje a Csillaggal) nem a jelenleg Ön által képviselt illiberális magyar állam, hanem egy ettől eltérő alkotmányos alapokon nyugvó rendszer, a jogállami Magyar Köztársaság képviseletében eljáró Mádl Ferenc illetve Sólyom László tisztelt meg."

Az Eötvös Károly Intézet elnöke indokaival nem terhelte Ádert, ahogy írja

'Ön is tudja, hogy kit tüntetnek ki, a szószaporításnak pedig nem vagyok híve.'

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.