Rossz embernek osztott ki pofont Szijjártó

politika
2016 szeptember 06., 11:41
comments 187

Bátran kiállt a főnöke mellett Szijjártó Péter, és keményen válaszolt az Orbánt populista politikusnak nevező, és a magyar miniszterelnök ideológiáját az Iszlám Állammal párhuzamba állító ENSZ-főbiztosnak.

„Zeid Raad al-Husszein ezzel a nyilatkozatával teljesen alkalmatlanná vált arra, hogy bármilyen pozíciót is betöltsön az ENSZ-ben, illetve eddigi tevékenységével, ilyen és ehhez hasonló nyilatkozataival földig rombolta a menekültügyi főbiztosi pozíció hitelét és tekintélyét.”

Zeid Raad al-Husszein egyébként - ahogy a közlemény többi részéből kiderül - emberi jogi biztos.

A Szijjártó szerint az Orbán populistázásával földig rombolt menekültügyi főbiztosi pozicióban az olasz Filippo Grandi ül. Mondjuk ő is mondott már olyat, hogy

“Akár menekültekről, akár gazdasági okokból érkezőkről legyen szó, kicsit naív azt gondolni, hogy határzárakkal fel lehet őket tartóztatni. Megértem, hogy választási célokból megéri ezt mondani, rövid távon. De a probléma ettől még megismétlődik”.

Végülis maradhat így Szijjártó válasza, legalább Grandi is átgondolja majd, mit beszél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.