A norvég miniszterelnököt is kicenzúrázta a Facebook, mert kiposztolta az egyik legismertebb háborús képet

külföld
2016 szeptember 09., 16:42
comments 94

Hiába a világ egyik leghíresebb háborús fotójáról van szó, a Facebook akkor is gyerekpornónak nézi, ha azt a norvég miniszterelnök posztolja ki az oldalára. Nick Ut: The Terror of WarMiután Erna Solberg norvég miniszterelnök is kitette az oldalára Nick Ut Pulitzer-díjas fotóját a vietnami háborúról, a The Terror of War-t, az oldal ugyanúgy eltávolította, mint korábban az író, Tom Egeland posztját is. Ráadásul az ő fiókját még fel is függesztették.Erna Solberg norvég miniszterelnök - Fotó: AFP/NTB Scanpix / Vegard Wivestad Grøtt Solberg az ellen akart tiltakozni, hogy a közösségi oldal korábban törölte az Aftenposten napilap erről szóló cikkét is törölte, mert szerepelt benne a kép, és vezércikkben küldték el az anyjába Zuckerberget.

Miután kimoderálták a posztját, Erna Solberg felszólította a Facebookot, hogy gondolja újra a szabályzatát. Solberg azt mondta, elfogadja, ha a Facebook vagy más közösségi oldalak eltávolítják az olyan képeket, amelyeken kiskorúakkal való visszaélés vagy erőszak látható, ugyanakkor hibát követnek el, ha az olyan képeket is törlik, amik egyébként megváltoztatták a történelmet. Nagyon sajnálja, hogy a Facebook törölte a történelmi jelentőségű képet, ugyanakkor reméli, hogy a gyerekeknek meglesz a lehetőségük, hogy megismerjék a történelmi hibákat, és tanuljanak azokból.

link Forrás
Az erről szóló poszthoz olyan ikonikus képeket csatolt, amiket kitakarták a szereplőket, hogy megmutassák, hova vezetne, ha gondolkodás nélkül alkalmazná a szabályait a Facebook. (
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.